Slaže se uz svaki prilog: Piletina s četiri vrste sira, ukusno jelo koje se lako i brzo sprema

Kao idealan sastojak gotovo svakog obroka, piletna ima neutralan ukus i podložno je 'eksperimentisanju' zaljubljenika u kuvanje

01.06.2023. 15:02
  • Podeli:
Piletina  (1)-643e8da89bd73.webp Foto: Pixabay

Piletina je meso koje se vrlo često nalazi na trpezi i domaćice je spremaju na bezbroj načina.

Idealan je sastojak obroka, jer gotovo da ima neutralan ukus, pa se sjajno slaže za prilozima i začinima, i podložno je "eksperimentisanju".

Ova piletina sa četiri vrste sira će oduševiti sva vaša čula, piše Telegraf.

Sastojci

  • 500 grama pilećeg belog mesa
  • 200 mililitara pavlake za kuvanje
  • 50 grama gorgonzole
  • 50 grama parmezana
  • 50 grama gaude
  • 50 grama mocarele
  • 4 čena belog luka
  • ulje
  • so
  • biber
  • začini po želji
  • mirođija.

Priprema:

Piletinu isecite na šnicle, posolite i pobiberite.

Na zagrejano ulje stavite sitno seckan beli luk, pa posle nekoliko minuta stavite i piletinu i pržite je sa obe strane.

Kada je piletina gotova, sipajte pavlaku za kuvanje i dodajte sve četiri vrste sira.

Sve dobro promešajte, dodajte začine po ukusu i pospite mirođijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()