I oni koji ne vole smokve, voleće ovu poslasticu
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za sočan kolač sa smokvama, a toliko je ukusan da će vam se dopasti i ako ne volite ovu vrstu voća.
Za beli nadev:
Za biskvit:
Voće:
U mleko dodati šećer, vanilin šećer, pa skuvati puding i dobro ga ohladiti. Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
Dodati ulje i sve dobro izjednačiti, najbolje mikserom lagano.
Sipati u pleh podmazan i posut brašnom. Kašikom vaditi prohlađen puding i stavljati u testo gusto jedno do drugog. U svaki puding ubaciti smokvu kojoj ste odsekli vrh i zasekli je u obliku krstića.
Pritisnite do dna da uroni u testo. Peći na 180 stepeni, 45 minuta. Kolač se ne sme vaditi iz kalupa dok se potpuno ne ohladi. Posuti vanilin i prah sećerom.
Uživajte, prelep je!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.