Sočna piletina u pesto sosu uz čeri paradajz - nepogrešiva kombinacija za večeru

Nezaboravan gastronomski doživljaj

25.05.2024. 18:00
  • Podeli:
večera piletina shutterstock_539173567-66520b212c006.webp Foto: Shutterstock

Piletina u pesto sosu je jednostavan, ali izuzetno ukusan obrok koji će oduševiti vaše čulo ukusa.

Ova kombinacija sočnog belog mesa i aromatičnog pesto sosa, upotpunjena slatkim čeri paradajzom, pružiće vam nezaboravan gastronomski doživljaj.

Piletina u pesto sosu sa čeri paradajzom lako se priprema, pa će se snaći čak i oni bez kulinarskog isustva.

Sastojci:

  • 4 pileća bela mesa
  • 1 šolja pesto sosa
  • 1 šolja čeri paradajza
  • So, biber po ukusu

Priprema:

1. Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.

2. U većoj posudi začinite pileća bela mesa solju i biberom po ukusu.

3. Premažite svako pileće belo meso pesto sosom, osiguravajući da bude ravnomerno prekriveno.

4. Poređajte piletinu u pleh za pečenje ili tepsiju obloženu papirom za pečenje.

5. Dodajte čeri paradajz oko pilećeg mesa.

6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta ili dok piletina ne postane sočna i potpuno ispečena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()