Tokom posnih dana ne treba da zaboravimo i na poslastice
Božićni post je u toku, sezona slava je počela, a bez posnih kolača gotovo je nemoguće zamisliti prazničnu trpezu.
Zato vam danas donosimo recept za jedan od najboljih posnih kolača iz bakine kuhinje - sočan, mirisan, sa orasima i narandžom.
U vanglu dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, dodati mlevene orahe, koricu narandže, rendane jabuke sa šećerom, smokve, sok, ulje i sve dobro izjednačiti.
Sipati u podmazan pleh. Peći na 200 stepeni sat vremena, posle pola sata smanjiti na 180 stepeni.
U šerpicu staviti šećer i kriške naradnže ili limuna. Neka vri par minuta. Kolač prohlađen iseći na kocke.
Preliti ga prohlađenim sirupom. Kad upije služiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.