Sočne i mekane kao puter: Prelivene krmenadle iz bakine kuhinje - prste da poližete

Uživajte u svakom zalogaju

04.08.2024. 11:25
  • Podeli:
20240803_144640-66af47f81fd85.webp Foto: Bakina kuhinja

Kremenadle prelivene sosom po baka Jelinom receptu za nedeljni ručak - ukus koji će vam se sigurno svideti.

Sastojci:

  • Krmenadle
  • začin za meso
  • suvi začin, ulje, biber
  • kari 
  • senf
  • kašika ajvara
  • 3 kašike brašna
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Krmenadle malo izlupati tučkom između folije, posuti začinom i nekim začinom za meso, zatim mlevenim biberom po želji, karijem i premazati senfom.

Dve kašike brašna staviti na foliju, pa svaku krmenadlu dobro utapkati meso i prepržiti na vrućem ulju da meso dobije koricu. 

Smanjiti temperaturu, dodati 50 ml vode i dinstati krmenadle da omekšaju, a zatim ih zapeći, izvaditi iz tiganja, a u tu mast staviti jednu kašiku brašna, pa malo propržiti i dodati punu kašiku ajvara i 1 ml vode.

Ubaciti krmenadle, naseckati sitno izgnječen beli luk i po želji još posoliti. Ubaciti i jednu kašiku pirea od paradajza. Posle 2-3 minuta jelo je gotovo i spremno za serviranje. Ide uz pire krompir ili kuvani pirinač po želji. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()