Sočne juneće šnicle u saftu idealan su nedeljni ručak

Spremaju se lako i brzo, a ukus se pamti sve do večere...

04.06.2023. 14:41
  • Podeli:
Meso_šnicle_Foto Pixabay-645f6fb8487e5.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Kao prilog uz ovo ukusno jelo možete da poslužite pire krompir ili pirinač, ali su one same po sebi izvrsne.

Sastojci:

  • pola kilograma junećih šnicli
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepa
  • 2 veća krompira
  • 3 čena belog luka
  • 150 ml neutralne pavlake
  • so, biber
  • 2 kašike brašna
  • peršun
  • ulje

Priprema:

Meso iseći na šnicle i izlupati ga kuhinjskim čekićem. Posoliti pobiberiti, pa uvaljati u brašno. Meso ispržiti na ulju sa obe strane. Izvaditi šnicle, pa ispržiti sitno isečen luk, šargarepu.

Vratiti meso, staviti malo vode i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena. Iseckati krompir na krupnije kocke, staviti sa mesom i povrćem. Kada je voda skoro isparila, a meso omekšalo i krompir se skuvao, dodajte pavlaku.

Po želji stavite seckan peršun.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()