Sočne krmenadle sa sosom od pavlake: Ručak koji se pravi za pola sata i svima godi

Ukus je neopisivo dobar!

Autor: Web UNA Srbija
06.05.2024. 09:49
  • Podeli:
krmenadle sa pavlakom (2)-663889ae6af76.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje nam danas stiže odličan predlog šta spremiti za ručak ovih dana. Reč je o receptu za krmenadle u pavlaci, koje se zapeku u rerni, te jelo dobije još slasniji momenat. 

Ako nas pitate, ove aromatične svinjske krmenadle sa pavlakom su jednostavno i veoma ukusno jelo, nećete potrošiti više od 30 minuta na pripremu, a rezultat je mekano i sočno meso u finom umaku.

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih krmenadli
  • 200 g kisele pavlake
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika senfa
  • so
  • biber
  • 4 čena belog luka
  • 100 g rendanog kačkavalja

 

Priprema:

Krmenadle izlupati, začiniti, namazati senfom i propržiti na ulju oko 15 minuta. Pavlaku razmutiti, u nju dodati kačkavalj, brašno, izdrobljeni beli luk, biber i malo vode. Sve to izmešati. 

Krmenadle poređati u podmazanu tepsiju i preliti pavlakom.

Zapeći u rerni na 200 stepeni da porumeni, oko 15-20 minuta. 

Ukus je neopisivo dobar!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()