Tako se lako pripremaju
Foto: ShutterstockDeca vole da jedu sve što liči na kuglice, a stariji u tome vide zanimljive grickalice, ali ovaj put vam donosimo jedan recept koji je sve to u jednom - zdrav obrok, pre svega, a pritom i lako se pravi.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
½ sitno naseckane glavice luka
60 g naseckanog mladog spanaća
2 češnja protisnutog belog luka
420 g tune u konzervi
25 g glatkog brašna
2 umućena jaja
1 kašika majoneza
1 kašika limunovog soka
2 kašike svježe naseckanog peršuna
2 kašike sveže naseckane mirođije
so, biber
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje. Ubacite seckani luk i beli luk te dinstajte par minuta. Dodajte mladi spanać i dinstajte još 1 do 2 minuta dok ne uvene.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Tunjevinu procedite te je ubacite u posudu s ohlađenim dinstanim povrćem. Dodajte brašno, jaja, majonez, limunov sok, peršun, mirođija, so i biber. Rukama izmešajte sastojke i oblikujte kuglice koje ćete prebaciti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite ih 20 do 25 minuta dok ne porumene.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







