Sočni biftek sa šparglama iz Unine kuhinje: Kao u restoranu

Jednostavno se priprema

06.10.2023. 09:32
  • Podeli:

Danas vam iz Unine kuhinje donosimo srednje pečeni biftek sa šparglama.

Sastojci:

  • biftek 500 grama
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • špargle 500 grama
  • puter 30 grama
  • 2 čena belog luka

 

Priprema:

Biftek iseći na debljinu 3-4 centimetra i po parčićima sipati po nekoliko kapi maslinovog ulja i posoliti.

Tiganj zagrejati na jakoj vatri, staviti meso u njega, a zatim dodati i biber. Biftek pržiti oko dva minuta sa jedne strane, potom ga okrenuti i pržiti dva minuta i sa druge strane. Dodati još malo ulja. 

Sa strana pržiti po 30 sekundi, a potom ga servirati na tanjir i ostaviti da odstoji desetak minuta pre služenja.

Oprati špargle, iseći tvrdi deo stabljike, a potom ih staviti u proključalu vodu. 

U vreloj posoljenoj vodi ih kuvati oko jedan minut i skloniti sa ringle.

U tiganju istopiti puter, dodati sitno seckani beli luk i pržiti 30 sekundi. Dodati špargle u tiganj, posoliti i pržiti oko jedan minut.

Servirati uz biftek i uživati u specijalitetu.

Detaljniji način pripreme možete pogledati u video-prilogu s početka teksta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()