Sočni i mekani čak i tri dana nakon pravljenja: Posni čupavci koji su ravni mrsnim

Uživaćete u savršenom spoju kokosa i čokolade

16.12.2023. 22:15
  • Podeli:
čupavci pixabay-657d4c0016eb0.webp Foto: Pixabay

Čuveni čupavci se nikada ne odbijaju i mnogi ih pamte kao "večne" kolače, na kojima su generacije odrastale.

Postoji recept za posne čupavce, koji će oduševiti svakoga, bez obzira na to da li se pridržavaju posta ili ne.

Sastojci:

  • 30 supenih kašika brašna
  • 20 supenih kašika šećera
  • 25 kašika ulja
  • 35 kašika vode
  • 1,1/2 prašak za pecivo
  • 200 g kokosa
  • 50 g kakaa

Priprema: 

Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode. Umutiti sa mikserom u sipati u podmazan pleh, peći na 180 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta.

U šerpici zagrejati mešavinu kakao praha i šećera razmućena u 1 dl vode, kada se to lepo istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa.

Biskvit seći kada se ohladi na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()