Sočni kolač sa makom i jabukama: Ukus koji se pamti

Priprema je tako jednostavna

08.12.2024. 14:16
  • Podeli:
shutterstock_ kolač sa makom i višnjama-674472f1cef35.webp Foto: Shutterstock

Ako volite voćne deserte, ovaj kolač ćete obožavati - kolač sa makom i jabukama.

Potrebno je:

  • 2 manje jabuke
  • 2 jajeta
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 čaše mleka
  • 1,5 čaša ulja
  • 200 g maka
  • 2 čaše šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Za čokoladnu glazuru:

  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike vode
  • 150 g čokolade po ukusu
  • 70 g margarina na sobnoj temperaturi

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Nalijte mleko i ulje, pa polako mutite. Dodajte mak i sitno seckane jabuke pa mutite još 5 minuta. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Pecite bar 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. U šerpici na šporetu otopite margarin, čokoladu, šećer i vodu pa mešajte. Time prelijte vruć kolač sa jabukama i makom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()