Napravićete za pola sata, a nestaće sa stola odmah
Donosimo vam starinski recept za čuveni kolač sa višnjama koji smo svi obožavali u detinjstvu.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Tome dodajte žumanca, jogurt, mleko i ulje. Opet umutite. Zatim dodajte brašno, griz i prašak za pecivo. Umutite pa pa dodajte višnje. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen kolač pospite šećerom u prahu. Secite i služite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.