Sočnije lazanje niste probali: Jednostavan recept za italijanski specijalitet

Omiljeno jelo na jednostavan način

15.12.2025. 21:15
  • Podeli:
lazanje-6940621079412.webp Foto: Pixabay

Sočne lazanje jedno su od najpoznatijih jela italijanske kuhinje. Jednostavno se priprema, a uku se dugo pamti. Donosimo vam jednostavan recept za ovaj specijalitet.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 prazi luk
  • 30 ml ulja
  • 450 g svinjskog mlevenog mesa
  • 1 kašičica soli
  • malo crnog bibera
  • pola kašičice belog bibera
  • 500 ml paradajz pirea
  • celo pakovanje kora za lazanje
  • 3 kašike brašna i malo ulja za bešamel sos
  • 650 ml hladnog mleka i malo soli i bibera po ukusu
  • 200 g mocarele

Priprema:

Na ulju prodinstajte sitno seckani crni i prazi luk. Dodajte mleveno meso, začine (so, crni i beli biber) i nastavite dinstanje.

Sipajte paradajz pire i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 30 minuta . Na malo ulja propržite brašno, zatim postepeno dodajte hladno mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte dok se ne zgusne, dodajte so i biber po ukusu. Kore kratko prokuvajte 3 minuta, a zatim ih prebacite u hladnu vodu. U podmazanu tepsiju redom ređajte: mesni nadev, kore, bešamel sos, i ponavljajte postupak. Na poslednji sloj mesa dodajte rendanu mocarelu, bešamel sos i pospite bosiljkom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Ostavite da se kratko prohladi pre serviranja, prenosi eminakuhinja.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()