Od srpskog pasulja se razlikuje po tri neuobičajena sastojka
Foto: PixabayŠpanci u svojoj kuhinji dosta koriste pasulj, namirnicu koju i Srbi obožavaju. Ali, od našeg recepta ih razlikuju 3 sastojka, kao što su kuvana jaja, hleb kao i bujon.
Ako niste znali, bujon se dodaje umesto vode, jer daje intezivniji ukus, a umesto da hleb služite sa strane, prepecite ga i izblendirajte, pa dodajte u jelo. Božanstvenog je ukusa i još boljeg mirisa, a ovako pripremljen pasulj će postati vaše novo omiljeno jelo.
-6401e74e8ef0e.webp)
-6401e75d14191.webp)
U šerpu sipajte maslinovo ulje, pa dodajte i propržite izlomljen baget, i cele čenove belog luka. Zatim izvadite, i u istu šerpu sipajte seckani luk, šargarepu i papriku.
Kada povrće omekša, dodajte seckani krompir, pa pospite slatkom paprikom. Nakon toga sipajte paradajz sos, pa posolite i pobiberite. Sipajte pasulj koji ste prethodno oprali i procedili, pa dodajte bujon (kocku za supu od povrća pomešajte sa 850 ml vruće vode).
Dodajte lovorov list i dobro promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temperaturu i poklopite, pa kuvajte još nekih 20 minuta.
Prepečeni hleb, beli luk i seckani peršun izblendirajte, pa dodajte u pasulj. Promešajte, pa dodajte jaja na oko, pazite samo da se ne razliju.
Pokrijte i kuvajte još 4 minuta dok jaja ne budu gotova.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







