Specijalitet dana: Piletina s kačkavaljem i kikirikijem zapečena u rerni

Piletina je uvek dobra ideja, a kikiriki daje egzotični momenat

15.04.2023. 14:05
  • Podeli:
Piletina s kačkavaljem i kikirikijem 3-642eb393b5676.webp Foto: Instagram Printscreen / pecatzivota

Jednostavne stvari su najbolje i u gastronomiji. Nekoliko običnih sastojaka, malo začina i eto finog, vanredno dobrog obroka.

Piletina se puni kačkavaljem, začinjava senfom i potom kikikirikijem. Isprobajte je i imaćete osećaj da jedete specijalitet u nekom restoranu.

Sastojci:

- 300 g pilećeg filea

- senf

- so

- aleva paprika

- 20 g kikirikija

Priprema:

Komad pilećeg filea (veći komad) dublje zasecite na četiri mesta. Namažite ga senfom i začinite solju, tucanom paprikom, po želji.

Napunite piletinu kačkavaljem i čeri paradajzom.

Pospite je sa 15 g krupno mlevenog kikirikija i pecite u rerni na 160 stepeni oko 45 minuta. Vreme i temperaturu pečenja prilagoditi svojoj rerni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()