Spolja hrskav, unutra lisnat: Domaći burek sa sirom iz bakine kuhinje

Pravi se lako, korak po korak

18.12.2023. 11:36
  • Podeli:
bakina kuhinja burek pita-65801ca631028.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za domaći burek sa sirom, sa korama za razvlačenje.

Potrebno je:

  • 300  ml. tople vode
  • 600 gr brašna
  • malo soli
  • 100 gr maslaca
  • 50 ml ulja
Foto: Bakina kuhinja

Nadev:

  • 200 gr sira

 

Priprema:

Zamesiti od brašna vode i soli glatko tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 gr, ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta. U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati. 

Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira, Jednu premazati maslacem i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.

Foto: Bakina kuhinja

Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno. 

Premazati ga odozgo maslacem. Opet  razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući. Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja. 

Premazati odozgo uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta da dobro porumeni. Istresti na dasku i iseći. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()