Pravi se lako, korak po korak
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za domaći burek sa sirom, sa korama za razvlačenje.
Zamesiti od brašna vode i soli glatko tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 gr, ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta. U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.
Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira, Jednu premazati maslacem i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.
Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.
Premazati ga odozgo maslacem. Opet razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući. Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja.
Premazati odozgo uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta da dobro porumeni. Istresti na dasku i iseći.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.