Spremite hrono hleb veoma lako: Recept je jednostavan i sigurno će vam se dopasti

Ovaj hleb je punog ukusa i brzo zasiti.

Autor: Web UNA TV
01.06.2024. 09:02
  • Podeli:
hrono hleb bakina kuhinja-665ac793d936b.webp Foto: Bakina kuhinja

Kako da napravite dobar hrono hleb? To ste se sigurno nekada pitali, a mi smo u to ime za vas danas pripremili novi recept iz bakine kuhinje i to ni manje ni više za hrono hleb. 

Hrono hleb ne sadrži kvasac ni aditive i zato je prva opcija za sve one koji vole hleb, ali bi da jedu zdraviju varijantu. 

Ovaj hleb je punog ukusa i brzo zasiti. 

Potrebno je:

  • 2 čaše od jogurta ražanog brašna (napunjene do vrha)
  • 3 čaše od jogurta integralnog brašna
  • 1 čaša od jogurta heljdinog brašna
  • 50 gr maslaca
  • 2 kašike psilijum ljuspica
  • so
  • semenke suncokreta 
  • 2 čaše kisele vode
  • 1 prašak za pecivo

 

Priprema:

U vanglicu sipajte sva tri brašna, dodajte prašak za pecivo, psilijum ljuspice, so semenke, maslac i izmešajte. 

Dodajte kiselu vodu i izmešajte dodatno sve sastojke. Istresti na sto testo i malo rukama oblikovati da bude veličine manjeg pleha. Pleh obložite pek papirom.

Testo neka odmori 20 minuta pokriveno, pa ga peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni sat vremena. 

Ostaviti da se ohladi, pa uživajte u hlebu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()