Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, sigurno ćete biti oduševljeni ovim receptom
Pljeskavice od tikvica se spremaju očas posla, a neverovatno su ukusne i predstavljaju idealnu zamenu za meso. Iz bakine kuhinje stiže recept za pripremanje ovih pljeskavica i to bez brašna.
Veoma su mekane i slasne za pojesti, a nećete se ni puno namučiti da ih napravite. Dovoljno je da pažljivo pratite video recept baka Jelene Petrović i nema greške.
Tikvicu oguliti, pa je izrendati i posoliti. Ostaviti da stoji 10 minuta, pa je dobro ocediti. Dodati u tikvice jaja, griz, prezle.
Ubaciti beli i crni seckan luk, peršun i biber. Izmešati malo, pa dodati prašak za pecivo.
Kad se dobro izjednači vaditi po punu kašiku i spuštati u ugrejano ulje. Malo pritisnuti kašikom formirajući malu pljeskavicu.
Kad zarumeni, okrenuti na druguu strani. Pržene pljeskavice od tikvica vaditi rešetkom na upijajući papir.
Servirati kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.