Ako želite lagan, a zasitan obrok, ovo je recept za vas
Foto: ProfimediaKad se spoje ajvar, pečeni patlidžan i domaći pasulj, dobijamo večeru koja je i srpska i savremena - bez komplikacija, bez egzotike, a puna ukusa i sastojaka koji imaju izuzetne hranljive vrednosti.
Pasulj kao namaz daje proteine, ajvar donosi dubinu, a patlidžan sve zaokružuje. Pri tome, ovaj obrok je zasitan, ali lagan, tako da vas neće opteretiti kad odete na spavanje.
Patlidžan operite, isecite na tanke kolutove, posolite i ostavite 10 minuta da pusti gorčinu. Obrišite ubrusom, premažite uljem i pecite dok ne omekša i porumeni.
Za namaz: pasulj, beli luk, limunov sok, ulje, so i biber stavite u blender ili seckalicu i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Po potrebi dodajte malo vode.
Tostirajte hleb, premažite ajvarom, dodajte po kašiku pasulj-namaza, pa poređajte pečeni patlidžan.
Pospite seckanim peršunom i sa malo bibera.
Ovakva večera je potpuno domaća, bez uvoznih sastojaka, i savršena za poslednji obrok u danu. Po želji, sastojke možete da poslužite i odvojeno, eventualno ukrasite uz koji presečeni čeri paradajz…
Ako se i pasulj-namaz napravi unapred (pretpostavka je da je ajvar već spreman), sve ostalo ide brzo - a rezultat je jelo koje izgleda kao da ste ga naručili u nekom finom bistrou, samo što je iz vaše kuhinje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







