Kiflice nakon pečenja treba uvaljati u šećer u prahu
Detinjstvo nije detinjstvo bez kiflica sa džemom, a mi vam donosimo stari dobri provereni recept.
Brašno, mast, mleko, šećer i sodu bikarbonu sjediniti u činiji tako da od ovih sastojaka napravite glatko testo. Testo dobro umešati pa potom na nabrašnjenoj dasci podeliti na šest kuglica.
Svaki kuglicu razvucite u krug i isecite osam delova, u trougaonike.
Svaki deo potom filujte džemom i oblikujte kiflice. Kiflice stavljati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći na 180 stepeni.
Pečene kiflice uvaljati u šećer u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.