Po ukusu je slična irskoj pilećoj piti
Kvrguša je nepravedno zaboravljeno jelo koje treba da spremite – obavezno. Kvrguša je tradicionalno jelo bosanske kuhinje.
Ona predstavlja vrstu pite, tačnije pileće meso u testu i zbog svog izgleda je dobila i naziv kvrguša.
Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla.
Batak malo ipeći u tiganju. Napraviti masu od brašna, jaja, mleka, jogurta, malo soli i praška za pecivo. Dodati i malo slaninice. Masu sipati u pleh, dodati prethodno pripremljene batake, prekriti alu folijom i ubaciti u rernu na 20 minuta.
Napraviti masu za prelivanje od sitno rendanog kačkavalja, jaja i kisele pavlake. Sve sjediniti.
Izvaditi kvrgušu iz rerne, preliti prethodno napravljenom masom i vratiti u rernu na još desetak minuta.
Radi dekoracije, dodati peršun na kraju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.