Starinska pita sa jabukama bez kora: Po bakinom receptu je najukusnija

Prste da poližeš

03.12.2024. 13:33
  • Podeli:
pita sa jabukama kolač. bakina kuhinja-674ef604dc123.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo starinski recept za kolač sa jabukama koje su pravile naše bake.

Potrebno je:

  • mere čaša od jogurta
  • 4 jaja
  • 1 čaša šećeraa
  • 2 čase brašna
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaše jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • vanilin šećer

Za nadev:

  • 3 kašike dzema
  • 1 kg jabuka rendanih
  • šećer po želji
  • malo cimeta
  • muskatno orače
  • šećer
  • 3 kašike griza

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, može i korica limuna i vanilin šećer.

Sve izjednačiti, pa pola sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 10 minuta.

Jabuke izrendati, dodati šećer po želji, cimet, muskatno orašče i griz. Sve izjednačiti dobro. 

Prvu koricu polu pečenu premazati džemom, poređati jabuke i izravnati. Odozgo sipati ostatak testa, izravnati i peći još 40 minuta. 

Ohlađeno posuti prah šećerom i seći na kocke.

 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()