Za ovaj divan kolač vam je potrebno svega par sastojaka
Kolač je mekan kao duša, biskvit božanstven. Jednom kada ga napravite uvek ćete mu se vraćati.
Potrebno je:
.
Nadev:
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni. Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašnio sa praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, mleko, pa izjednačiti. Podmazati pleh i posuti brašnom.
Istresti pola testa, izravnati i peći na 180 stepeni 10 minuta. Jabuke izrendati dodati cimet i šećer po želji.
Ubaciti prezle i malo ulja i sve izmešati.
Na polupečen biskvit premazati 3 kašike džema i istresti ostatak jabuka i izjednačiti. Istresti drugi deo testa i poravnati.
Vratiti u rernu i peći još 50 minuta na 180 stepeni, Na ohladjen kolač staviti prah šećer i seći u kocke. Treba oštar nož jer je kolač jako mekan.
A kako da napravite ovaj fenomenalan kolač detaljnije pogledajte u videu:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.