Preukusan
Isprobajte ovaj provereni bakin recept i dopustite da vas odvede na putovanje ukusa koje ćete dugo pamtiti.
Za koru:
Za glazuru:
Izmešajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem. Pomešajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin-šećer i kakao. U smesu od brašna dodajte smesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmešali s mlekom. Sve dobro promešajte i izlijte u podmazan pleh. Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i slatku pavlaku, pa ovom glazurom prelijte još vruć kolač. Ostavite malo da se ohladi i secite na trouglove.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.