Starinski kolač sa marmeladom od jagoda: Neka se vrate mirisi i ukusi detinjstva

Ukusno i izdašno

11.07.2023. 14:00
  • Podeli:
jagode pixxabay-645b9b61c2a76.webp Foto: Pixabay

Liči na bakin kolač ali je malo izmenjen.

Potrebno je: 

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 ml ulja
  • 110 g kisele pavlake
  • 200 g brašna
  • pola praška za pecivo
  • 100 g marmelade od jagoda
  • kandirane trešnje
  • šećer u prahu

Priprema: 

Jaja, šećer i vanilin šećer dodajte u posudu pa sve sjedinite muteći zajedno sa uljem i kiselom pavlakom. Nakon što ste umutili dodajte prosijano brašno zajedno sa praškom za pecivo i sve dobro izmiksajte.

Smesu sipajte u tepsiju 20 puta 20 cm veličine ili sličnu i na devet mesta sipajte po kašičicu marmelade, a potom u svaku rupicu stavite kandiranu trešnju.

Rernu zagrejte na 180 stepeni pa pecite oko 30 minuta.

Po želji kada se ohladi možete da dodate još po jednu polovinu kandirane trešnje na mesto gde su prethodno pečene.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()