Za posnu varijantu, napravite palačinke bez jaja
Foto: Pixabay, ilustracijaAko vam je ponestalo ideja za doručak i večeru, predlažemo vam recept za zapečene palačinke sa pečurkama i tunjevinom.
Iako smo možda više naviknuti da palačinke jedemo kao slatkiš, njihova slana verzija je odličan izbor. Kao i u slatkoj varijanti, uvek možete da ih "napunite" različitim prilozima, od šunke i mesa, preko raznih vrsta povrća, soseva i sireva.
Danas vam preporučujemo palačinke sa pečurkama i tunjevinom, zapečene s kačkavaljem.
Sastojci za palačinke:
Sastojci za nadev:
Priprema:
Prosejte brašno u posudu, dodajte so i jedno jaje, potom dospite biljno mleko i ulje, i sve dobro umutite dok ne dobijete glatku strukturu. Smesu ostavite da odstoji 15-ak minuta, a potom pecite palačinke po uobičajenom receptu, sa obe strane po 30-ak sekundi.
Ugrejte srednje duboku šerpu i ubacite margarin, a potom dodajte i brašno, so i biber i sve mešajte na laganoj vatri oko dva minuta. Zatim sipajte biljno mleko i mešajte dok se sos ne zgusne. Sklonite šerpu sa vatre i u smesu dodajte tunjevinu u komadićima, a potom i pečurke i mirođiju. Sve lagano promešajte i vratite na laganu vatru još nekoliko minuta.
Ostavite nadev od tunjevine i pečuraka da se dovoljno prohladi da možete sa njime da filujete palačinke.
Urolane palačinke poređajte po vatrostalnoj posudi i pospite izrendanim biljnim kačkavaljem.
Pecite jelo na 180 stepeni koko 20 minuta, odnosno dok se sir ne otopi. Poslušite toplo uz sezonsku salatu, piše Ona.rs.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







