Starinski recept za posne oblande: Idealna poslastica za slavsku trpezu

Napravićete je brzo, a nestaće sa stola odmah

02.02.2024. 08:00
  • Podeli:
oblanda shutterstock_352949855-6571bdb76ee4c.webp Foto: Shutterstock

Starinske oblande su klasičan poslastičarski recept koji donosi divnu kombinaciju hrskave oblande i bogatog fila. Ove oblande su neodoljivo ukusne, a priprema je prilično jednostavna. 

Kada ih probate, osetićete savršenu harmoniju hrskavosti oblandi.

Potrebno je:

  • 1 veće pakovanje oblandi
  • 500 ml vode
  • 500 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g posne čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog posnog keksa
  • 100 g margarina

Priprema:

Stavite na vatru, vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin i pustite da provri. Onda sklonite sa vatre pa umešajte keks i orahe i dobro promešajte, da se sastojci sjedine. Ostavite fil 15 minuta da se prohladi.

Listove oblande filujte, pa pritisnite i pustite da se dobro stegne.

Foto: Bakina kuhinja
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()