Starinski recept za proju - najbolja zamena za beli hleb

Ovo morate probati

11.02.2023. 17:40
  • Podeli:
Proja 1-63e0c0a22d162.webp Foto: YouTubePrintscreen/ na Samirin način

Ukoliko vam se jede nešto, a nemate ideju šta da pravite, domaća proja je uvek odličan izbor.

Sastojci
 

-400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna

-220 ml mlake vode

-1/ 2 kesice praška za pecivo

-1 ravna kašičica soli

-mast za podmazivanje

Priprema:

U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.

Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. 

Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi. 

Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()