Svi je obožavamo
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za štrudlu sa makom.
U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad nadođe dodati jaja, ulje, koricu limuna i brašno. Izmešati rukama ili mikserom da bude glatko testo.
Ostaviti 30 minuta da odmara. Mak preliti vrelim mlekom i dodati cimet.
Testo istresti na sto pa podeliti na dva dela. Jedna izravnati za pola cm u pravougaonik, pa premazati makom ne do kraja ivica i uviti u rolat.
Pleh obloziti pek papirom. Drugu isto razviti i premazati pekmezom i uviti. Staviti štrudle u pleh i pokriti da odmore 15 minuta pa premazati žumancetom sa kašikom mleka.
Peći na 200 stepeni C 45 min ili sa ventilatorom na 180 stepeni. Pokriti krpom i seći ohlađenu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.