Baka je pravi na zdraviji način
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za štrudlu sa makom i urmama. Bez šećera, a slatka kao med.
U mleko rastopiti kvasac i dodati malo šećera da se aktivira kvasac, dodati jaje, ulje, koricu limuna, malo soli, brašno i zamesiti testo glatko.
Odmoriti ga pola sata pa ga premesiti u loptu. Ostaviti da odmori 10 minuta, pa razvući u veći prvaougaonik.
U mak sipati mleka malo i seckanu urmu pa izmešati. U orahe dodati suvo grožđe. Možete dodati šećera po želji, pola premazati makom, a drugu polovinu orasima. Uviti krajeve i spojiti u sredini.
Staviti u podmazan pleh da odmori 15 minuta, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta. Pokriti krpom da omekne. Seći prohlađenu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.