Štrudla sa makom i urmama iz bakine kuhinje: Bez šećera, a slatka kao med

Baka je pravi na zdraviji način

04.06.2024. 09:36
  • Podeli:
bakina kuhinja, štrudla-665ebfe7d0c60.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za štrudlu sa makom i urmama. Bez šećera, a slatka kao med.

Potrebno je:

  • 250 ml mleka
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šečera
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • korica limuna
  • 400-450 grama brašna

Još treba:

  • 200 grama maka
  • 100 grama urmi
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 50 grama suvog grožđa
  • malo mleka
  • šećer po želji
Foto: Bakina kuhinja

U mleko rastopiti kvasac i dodati malo šećera da se aktivira kvasac, dodati jaje, ulje, koricu limuna, malo soli, brašno i zamesiti testo glatko.

Odmoriti ga pola sata pa ga premesiti u loptu. Ostaviti da odmori 10 minuta, pa razvući u veći prvaougaonik.

U mak sipati mleka malo i seckanu urmu pa izmešati. U orahe dodati suvo grožđe. Možete dodati šećera po želji, pola premazati makom, a drugu polovinu orasima. Uviti krajeve i spojiti u sredini.

Staviti u podmazan pleh da odmori 15 minuta, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta. Pokriti krpom da omekne. Seći prohlađenu.



 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()