Super brzi obrok: Donosimo recept za pohovani praziluk

Ukoliko u vašem frižideru imate praziluk, možete pripremiti očas posla jednostavno jelo

25.11.2022. 09:04
  • Podeli:
leek-praziluk Pixabay-1669363402210.webp Foto: Pixabay

Praziluk je namirnica koja obiluje vitaminima, a izuzetan je izvor folne kiseline, gvožđa, mangana, vitamina C i B6.

Ukoliko u vašem frižideru imate praziluk, možete pripremiti očas posla jednostavno jelo - pohovani praziluk. 

Sastojci

  • 12 stukova praziluka
  • 4 jaja
  • ulje
  • so
  • brašno
  • prezle

 

Priprema

Praziluk očistite i isecite na duže štapiće. Stavite u šerpu sa vrelom slanom vodom i kuvajte, ali pazite da se ne raskuvaju. Kada praziluk omekša prestanite da kuvate, procedite i ostavite da se ohladi. 

Svako parče praziluka pritisnite kašikom da se spljeska. Nakon toga te parčiće ređajte u brašno, umućena jaja, prezle, pa ponovo u jaja i onda pržite u zagrejanom ulju, na jakoj vatri. 

Pržite sa obe strane dok ne dobije zlatkastu boju. Stavljajte na ubrus da se upije višak masnoće.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()