Sušeni paradajz u maslinovom ulju osvaja sve svojim punim, mediteranskim ukusom.
Sušeni paradajz obogaćuje svako jelo, a nije ga teško napraviti i dobar je početak za pripremu zimnice.
Za pripremu ovog divnog mirisno daška Mediterana u vašem domu potrebno je: 2,5 kg paradajza, četiri čena belog luka, so, biber, origano i maslinovo ulje.
Priprema je zapravo jednostavna.
U pleh obložen papirom za pečenje naslažite opran paradajz isečen na kriške.
Kašikom izvadite deo paradajza u kom se nalaze semenke, da bi bio što manje vlažan.
Sve začine po ukusu pomešajte, pa pospite preko paradajza.
U zagrejanu rernu stavite paradajz i ostavite ga da se suši na 100 stepeni oko pet-šest sati. Kada je gotov, paradajz ostavite da se ohladi.
U čiste i suve tegle ređajte paradajz. Važno je da ga ne pritiskate prilikom stavljanja u teglu. Dodajte malo belog luka i začina.
U tegle nalijte maslinovo ulje tako da ceo paradajz bude potopljen.
Dobro zatvorite tegle i čuvajte ih u frižideru.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.