Tajna finog kremastog krompir pirea: Po bakinom receptu je savršen

Odličan kao prilog uz jelo

23.02.2025. 09:50
  • Podeli:
Bakina kuhinja, pire krompir 6-67bae765de172.webp Foto: Bakina kuhinja

Želite krompir pire koji će nestati za tren oka? Ovaj recept je pravi izbor! Penasti pire s mlekom i uljem ili maslacem je toliko ukusan da mu niko neće odoleti. Poslužite ga toplo i uživajte u svakom zalogaju. Savršen je za sve prilike, od porodičnog ručka do svečane večere. Ovaj pire je idealan prilog uz svako jelo, a posebno uz meso.

Potrebno je:

  • 600 gr krompira
  • 300 ml mleka
  • 3 kašike ulja
  • so
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Krompir oguliti ili skuvati sa korom, izgnječiti pa polako dodavati vruće mleko i miksati. Posmatrajte kako se struktura krompira menja, povećava i postaje sve penastija.

Pred kraj dodati ugrejano ulje, ubaciti u penasti pire krompir i još dobrom izmiksati. Posoliti po ukusu.

U krompir umesto ulja možete ubaciti kockicu maslaca. Kao dodatak mesu ovo je najbolji prilog koji će nestati za tren oka.

Napomena: Krompir pire servirati toplo, nikako hladano.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari (0)