Tajna jednostavnog i fenomenalnog kolača je u mekoći i sočnosti: Ovaj recept je baš takav

Neodoljiva posna poslastica

Autor: Web UNA TV
12.03.2025. 07:09
  • Podeli:
posni kolac-67d074cda2b32.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam otkrivamo tajnu sočnog kolača koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. 

Zamislite mekoću jabuka i banana, isprepletenu sa bogatim ukusom rastopljene čokolade – prava rapsodija za vaša čula!

Potrebno je:

  • 200 ml kisele vode
  • 1 kašika slatkog po želji ili džema
  • 180 g brašna
  • 2 kašike griza
  • korica limuna
  • 50 ml ulja
  • 2 manje jabuke
  • 1/2 banane
  • 3 štangle čokolade

 

 

Priprema

U činiju sipati vodu, griz i brašno sa praškom za pecivo i prosejati. Dodati ulje i koricu limuna. Ubaciti slatko ili džem i sečene jabuke, pa sve izjednačiti. 

Odvojiti 10 kašika, pa u  to ubaciti rastopljenu čokoladu i dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i sipati testo sa jabukama i izravnati ga.

Ubaciti po punu kašiku čokoladnog testa sa razmakom u testo, pa u svaku ubaciti krugove jabuke. Krugove banane uronuti između u svetli deo.

Peći u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 50 minuta. 

Potpuno ohlađen - posuti prah šećerom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari (0)