Tajna najsočnije baklave je u jednom sastojku: Sipa se samo jedna kašika

Mirisaće cela kuća

03.11.2024. 16:00
  • Podeli:
Baklava shutterstock_1050507344-64f072c043d1f.webp Foto: Shutterstock

Slavni kuvar i poslastičar Pol Holivud zna sve tajne istočnjačke kuhinje, pa je tako otkrio da u svoj recept za baklavu obavezno uvrsti i jedan poseban sastojak – ružinu vodicu, piše Lepa i Srećna.

Ova plemenita tečnost koja se pravi od „damask“ ruža daje onu fantastičnu aromu koja ispunjava čitav dom kad se priprema ovaj omiljeni slatkiš. Pol kaže da je dovoljna samo jedna kašika ružine vodice na pun pleh baklave, zato ne treba štedeti kad nabavljate dragoceni slatki začin. Možete je napraviti i sami, po našem receptu.

Njegov recept za baklavu se bazira na korama koje sam razvija, od pola kilograma brašna, 2 jajeta i oko 150 gr masnoće (pola može biti puter, a pola biljno ulje).

Međutim, on u testo doda i oko 150 ml grčkog jogurta i 1 kašiku belog vina. Za razvlačenje posipa površinu kukuruznim brašnom, kako bi se kore lepše odvajale.

U fil stavlja punih 700 gr orašastih plodova, a najradije stavlja pola oraha, a pola pistaća.

Pri filovanju čak 400 gr putera. Ipak, finale je sirup koji pravi od meda (350 gr) i šećera (150 gr), uz dodatak ružine vodice i kolutova limuna.

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()