Tajna savršene Bečke šnicle: Ovako je prave iskusni kuvari u najboljim restoranima

Jedna stvar će joj dati poseban šmek

06.11.2024. 13:55
  • Podeli:
bečka šnicla piletina ručak pixabay-672b5ce4681b8.webp Foto: Pixabay

Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.

Saveti za najukusniju bečku šniclu:

  • Najbolje je da izaberete teleći but, njega koriste u najboljim restoranima.
  • Poznato je sečenje u obliku leptira koje rade profesionalni kuvari, da bi šnicla ispala sočna i ravnomerna.
  • Ako nemate teleći but, možete da koristite i svinjetinu ali nemojte ćuretinu ili piletinu, nemaju tako intenzivan ukus.
  • Meso panirajte redosledom brašno-jaja-prezle.
  • Umešajte malo neutralne pavlake u smesu sa jajima, dodaće na šmeku.
  • Da bi se dobila karakteristična zlatno žuta boja potrebno je da se pravi u dosta masnoće. Najbolje dodajte puter u istoj količini kao ulje.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()