Tajni sastojak najmekših kiflica: Pecivo će biti sveže danima, ali ne smete preterati

Savet iskusnih domaćica

24.09.2024. 15:44
  • Podeli:
kiflice, domaće testo, rolnice, pixabay pecivo-660aab2812354.webp Foto: Pixabay

Dodajte neki od navedenih sastojaka u testo kada pravite kiflice ili hleb, i produžićete im svežinu nekoliko dana.

Ulje

Omekšaće testo i daće prijatan ukus pecivu.

Pavlaka

Zahvaljujući pavlaci testo će da bude sveže i mekano danima.

Jaja

Za jačanje teksture testa dodajte jaje.

Jogurt

Možete da dodate jogurt umesto pavlake, dejstvo će da bude isto.

Napomena: Nemojte da dodajete prevelike količine ulja, pavlake, jaja ili jogurta, pokvarićete testo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()