Tiramisu čizkejk: Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču

Ukus koji se ne zaboravlja

07.10.2024. 17:20
  • Podeli:
tiramisu-7978646_1920 pixabay image-65fc8d3933e7c.webp Foto: Pixabay

Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 200 g kakao keksa
  • 130 g crne čokolade
  • 100 ml mleka

 

Za krem:

  • 500 g neslanog krem sira
  • 4 žumanca
  • 140 g šećera
  • 200 g svežeg sira
  • 50 ml mleka
  • 80 g šećera u prahu
  • 8 g želatina
  • prsothvat kakao praha

Za ukrašavanje:

  • 200 ml espreso kafe
  • 8 piškota

Priprema:

Želatin potopite u malo vode, pa ga stavite u vrelo mleko i ostavite 10 minuta. Čokoladu otopite sa mlekom na pari. Mleveni keks dodajte u činiju sa čokoladom. Promešajte pa izlijte u okrugli kalup obložen pek papirom. Poravnajte i stavite pola sata u frižider. Šećer zagrejte sa vodom pa time prelijte umućena žumanca. 

Mutite pa kad se krem prohladi, umešajte sireve, šećer i umutite. Dodajte želatin pa opet umutite. Preko podloge sipajte polovinu krema. Zatim izravnajte pa naređajte piškote natopljene kafom. Preko dodajte ostatak krema. Sve izravnajte. Ostavite dva do tri sata u frižideru. Prohlađeni čizkejk pospite kakaom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()