Tiramisu od jagoda je idealno rešenje ukoliko morate napraviti brz desert
Ne samo da je preukusan i da lepo izgleda, već nema šanse da vam ne uspe iz prve.
- 100 g jagoda
- 30 g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 200 ml slatke pavlake
- 40 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g maskarpone sira
- keks
- jagode
- 1 kašičica praha sa ukusom jagode
- 1 kašičica šećera u prahu
Operite jagode, očistite ih i isecite ih po dužini, a zatim u šerpi pomešajte jagode, šećer i limunov sok i kuvajte sve dok smesa ne bude proključala, a zatim šerpu sklonite sa šporeta.
Umutite slatku pavlaku, vanilu i šećer u prahu u posebnoj posudi, a zatim dodajte maskarpone sir i nastavite da mutite, pa dodajte i jagode (malo sirupa obavezno ostavite sa strane za keks) i lagano umešajte.
Poređajte keks u vatrostalnu posudu, pa ga prelijte sirupom od jagoda, a po ivici poređajte jagode isečene na polutke i preko sipajte beli fil.
Šećer u prahu i prah sa ukusom jagode promešajte i pospite preko kolača. Ukrasite ga jagodama i nanom.
Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.