Tiramisu u čaši: Klasik na brži način - topi se u ustima

Napravi se lako, a pojede još brže.

15.01.2025. 13:21
  • Podeli:
tiramisu u čaši pixabay kolač-6787a584afe1c.webp Foto: Pixabay

Desert za iznenadne goste koji se topi u ustima, a uspeva baš svima - tiramisu u čaši.

Potrebno je:

  • 3 žumanceta
  • 100 g šećera
  • 300 g maskarpone sira (umesto njega možete koristiti i svež krem sir)
  • 2 vanil šećera
  • 300ml slatke pavlake
  • 300 g piškota
  • 100 ml kafe bez šećera (turska ili nes)
  • malo kakao praha za ukrašavanje

Priprema:

Žumanca umutite sa šećerom pa ih skuvajte na pari. Nakon što se prohladi polako umešajte sir sa šećerima, da dobijete kompaktnu smesu. Zasebno mikserom umutite slatku pavlaku pa dodajte u smesu od sira i žumanaca. Dodajte i kakao da se sve sjedini. Zatim umačite piškote u skuvanu kafu. U čaše izmrvite piškote natopljene kafom pa premažite sloj fila. Pospite sa malo kakaoa. Ostavite desert bar pola sata u frižideru.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()