Tope se u ustima: Baka otkriva - kako se pune pileći bataci?

Vrhunski ukus, obavezno probajte

13.11.2023. 12:53
  • Podeli:
bataci bakina kuhinja-65520d3d78dcd.webp Foto: Bakina kuhinja

Samo zamislite miris sočnih i hrskavih bataka i sigurno će vam krenuti voda na usta. 

A ovaj recept za punjene batake iz bakine kuhinje je odlična ideja za današnji ručak - uživanje je zagarantovano.

Sastojci:

  • 2 pileća bataka i karabataka
  • so ili suvi začin
  • 1 kašika senfa i kajmaka
  • 2 čena belog luka
  • origano
  • mleveni biber
  • po želji tucana ljuta paprika
  • 100 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • soja sos


Priprema:

Batacima odvojiti kosti, pa ih malo izlupati preko folije. Posoliti, premazati senfom i kajmakom ili kiselom pavlakom.

Premazati belim lukom, posuti origanom i mlevenim biberom, staviti kačkavalj i šunku i malo soja sosa.

Presaviti meso i poklopiti.

Premazati još malo soja sosom i posuti solju i i uljem. Peći na 200 stepeni oko sat vremena.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()