Topla ili hladna, sasvim je svejedno: Pita sa krompirom bez kora

Odlična za doručak, užinu ili večeru

03.03.2023. 14:22
  • Podeli:
Pita sa krompirom-63f37abd42322.webp Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Ako ne znate šta da spremite za doručak, probajte izvrsnu pitu sa krompirom bez kora kakvu su pripremale naše bake. 

Priprema se  veoma lako, brzo, od malo sastojaka i svima se dopada. Možete je poslužiti toplu ili hladnu – jednako je dobra. Ujedno, ako vam se ne jede za doručak, poslužite je ukućanima za večeru ili kao prilog za ručak. 

Sastojci

  • 2 krompira
  • 3 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašike griza
  • malo bibera
  • so
  • šaka peršunovog lista
  • 100 g sira 
  • 100 g listova kačkavalja

 

Priprema

Krompir očistiti, izrendati i staviti u vodu da odstoji malo, pa iscediti. Dodati izlupana jaja, brašno i griz, malo biber, so, izmrvljen sir i peršunov list seckan. Dobro izmešati sve.

Manji pleh premazati uljem, sipati pola, pa poređati listove kačkavalja, pa drugu polovinu sipati pa izravnati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()