Poznatu poslasticu svi obožavamo čokoladnu, a mi vam donosimo novi recept
Ako volite klasičnu Reformu, ovu verziju sa belom čokoladom ćete obožavati.
Za krem:
Za posipanje:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa polako dodajte šećer, i umutite u čvrst sneg. Umešajte bademe pa rukom dobro izmešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru isecite na 3 jednaka dela. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa zakuvajte na pari, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Umešajte otopljenu čokoladu, pa dobro izmešajte i ohladite. Zasebno umutite puter pa dodajte u ohlađeni krem. Tortu premažite kremom pa je pospite mlevenim bademima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.