Tortu koju svaka domaćica ume da napravi: Markiza sa lešnicima i bademima

Torta koja je mnogima prva na listi omiljenih.

06.03.2023. 17:27
  • Podeli:
Torta (1)-63f749c0e01ba.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Markiza je torta koja se brzo napravi, ali i brzo pojede tako da je uvek ostanete nekako željni. Nije joj potrebno vreme da prenoći, nema pečenja korica, nije potrebno ni kuvati fil za nju. 

Dakle sastojci se umute i ona je spremna za degustiranje. 

Sastojci

  • 7 jaja
  • 250gr maslaca, može i margarin ili po pola
  • 100gr šećera u prahu
  • 100gr lešnika
  • 100gr badema
  • 200gr čokolade za kuvanje
  • 300ml mleka
  • 3 pakovanja piškota
  • 100gr šlaga
  • 200ml mleka

 

Priprema

Čvrsto umutiti 7 belanaca. U drugoj posudi umutiti maslac sa šećerom, dodati žumanca, čokoladu rastopljenu na pari i mlevene (sitno seckane) lešnike i bademe.

Sjediniti šne od belanaca sa predhodno napravljenom masom. Obložiti činiju piškotama umočenim u mleko. Sipati fil preko piškota, pa odozgo poređati još jedan red piškota.

Posudu zatvoriti i staviti u zamrzivač preko noći (ili bar2-3 sata pre služenja). Pre posluživanja tortu okrenuti na tacnu i premazati je šlagom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()