Iz bakine kuhinje vam donosimo još jedan tradicionalni recept za koji današnje generacije ne znaju
Ovo je starinsko jelo pored popare, proje i kačamaka. Cicvara takođe spada u jelo naših predaka. Služilo se uz sirotinjska jela, po kašiku kako bi poboljšalo ukus. Veoma je kalorično pa treba biti na oprezu, naročito oni koji su alergični na laktozu. Da bi vam ovaj recept uspeo, morate imati isključivo navedene sastojke, da sve bude punomasno. Uz cicvaru se može dodati i masti radi pojačavanja masnoće.
U deblju šerpu sipati mleko i vodu, može pola pola, i malo posoliti. Kad provri izmrviti sir. Ostaviti da i on provri, pa dodati kajmak.
Kad dobro prokljuća dodavati brašno i stalno mešati na tihoj vatri.
Kuvatio oko 10 minuta da se zgusne i počne se odvajati od šerpe.
Cicvaru možete služiti uz kačamak, poparu, može se služiti sa sirom i već sa čime želite. Svakako je jako dobra.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.