Tri cake za najbolji gulaš: Sočan i mekan, kao po receptu naših baka

Ovo je omiljeno jelo u domovima širom Srbije

15.03.2024. 15:56
  • Podeli:
Gulaš (1)-640b0d4859488.webp Foto: Pixabay

Čuveni mađarski specijalitet osvojio je odavno srca mnogih domaćica. Ipak, da bi ispao savršen, postoje neka pravila koja treba da ispoštujete

1.Odaberite prave delove govedine

But je čvrst i žilav, pa samim tim pogodan za dugo krčkanje. Umesto buta možete da izaberete meso sa plećke,  koje je više žilavo a ima srednji sadržaj masti. Takođe sadrži više kolagena, pa će biti sočnije i mekano.

Goveđe meso je takođe dobar izbor, kao i svako žilavije meso, zbog visokog sadržaja kolagena.

2. Obrišite meso

Obrišite meso ubrusom pre nego što ga posolite i pobiberite.

Foto: Pixabay

3. Nemojte da skraćujete vreme pripreme

Nikako ne skraćujte vreme krčkanja na tihoj vatri, potrebno je  da traje bar 2 sata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()