Ovo je omiljeno jelo u domovima širom Srbije
Čuveni mađarski specijalitet osvojio je odavno srca mnogih domaćica. Ipak, da bi ispao savršen, postoje neka pravila koja treba da ispoštujete
1.Odaberite prave delove govedine
But je čvrst i žilav, pa samim tim pogodan za dugo krčkanje. Umesto buta možete da izaberete meso sa plećke, koje je više žilavo a ima srednji sadržaj masti. Takođe sadrži više kolagena, pa će biti sočnije i mekano.
Goveđe meso je takođe dobar izbor, kao i svako žilavije meso, zbog visokog sadržaja kolagena.
2. Obrišite meso
Obrišite meso ubrusom pre nego što ga posolite i pobiberite.
3. Nemojte da skraćujete vreme pripreme
Nikako ne skraćujte vreme krčkanja na tihoj vatri, potrebno je da traje bar 2 sata.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.