Trikovi vrhunskih roštiljdžija: Spremite ćevape kao da ste profesionalac u kuhinji

Trik vrhunskih kuvara

24.11.2024. 14:20
  • Podeli:
ćevapi roštilj meso pixabay-6730a74cbfe61.webp Foto: Pixabay

Dobri ćevapi i pljeskavice se mogu pronaći u svakom delu Srbije, BiH, i regiona, mada za prave majstore navode južni deo Srbije, tačnije Leskovac.

Čak je i renomirani kulinarski magazin "Taste atlas“, proglasio roštilj iz ovog grada kao najbolje jelo od mlevenog mesa u Evropi.

Međutim, da biste se i vi iskusili u pravljenju ovog specijaliteta, bitna je srazmera sastojaka koje biste koristili za njega.

Prema pisanju "Gastro 24 sata", na 500 grama mlevenog mesa potrebno je jedna glavica crnog luka, nekoliko čena belog luka, kašičica soli i pola kašičice bibera. Ako bude bilo potrebe, možete dodati pola kašičice sode bikarbone, ali i malo vode.

Da bi dobili na hrskavosti, možete u ulje dodati mlevenu papriku.

Kada je odabir mesa u pitanju, za pravljenje ćevapa je najbolje da odaberete mešavinu junetine i ovčetine ili junetine i jagnjetine.

S druge strane, mnogo njih voli da kombinuje junetinu i svinjetinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()