U čemu najčešće grešimo kada kiselimo kupus?

Dobro je ovo znati, sezona zimnice je u toku

16.10.2024. 08:31
  • Podeli:
shutterstock_2262473937 kiseli kupus turšija zimnica-6544b60bd431d.webp Foto: Shutterstock

Na nekoliko stvari treba obratiti pažnju prilikom kiseljenja kupusa, kako biste uživali u omiljenim zimskim jelima.

Kiseli kupus je svima omiljen zimskim mesecima, jer se od njega pripremaju i sarme i podvarak i salata, dakle sve ono što obožavamo zimi da uvrstimo u jelovnik.

Dok većina ljudi praktikuje da kiseli kupus kod kuće, jer voli da ima svoj, ima i onih kojima nedostaje vremena ili znanja ili iskustva s pripremanjem, pa kupuju kiseli kupus.

Postoji jednostavan način da kiselite kupus kod kuće. Potrebno je samo da obratite pažnju na nekoliko stvari.

Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuvari preporučuju da prilikom odabira kupusa, birate glavice koje su ubrane u jesen.

Preporuka je i da dodate neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus.

Takođe, dok pripremate kiseli kupus, potrebno je da ga redovno pretačete. Možete da dodate  i 2 kašike šećera po litru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()