U mleveno meso uvek dodajte jedan sastojak: Napraviće čudo

Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak

25.07.2024. 15:30
  • Podeli:
ćufte, mleveno meso, pixabay-66a23d0caa0fc.webp Foto: Pixabay

Postoji milion načina na koje možete da pripremite mleveno meso, a svaka domaćica ima svoju tajnu kako da ono bude što sočnije.

Već smo sa vama podelili trikove nekih iskusnih domaćica koje u mleveno meso dodaju puter, krompir, skrob… Iako su svi ovi saveti korisni, predlažemo vam još jedan koji vas neće koštati puno.

U pitanju je mast koja se dodaje u mleveno meso i koja jela kao što su ćufte i faširane šnicle čini mnogo ukusnijim i sočnijim.

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast. Ako se pitate šta je to, evo i objašnjenja. Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese. Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje.

Mast možete da dodate i u smesu za riblje kotlete.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()