Recept je tako jednostavan, a tako ukusan
Želite jednostavan recept za lisnatu pogaču s puterom? Pogledajte ovaj video i naučite kako da napravite svečanu pogaču za vašu uskršnju trpezu.
Potrebno je:
Priprema:
Kvasac izmrviti pa preliti sa oko 100 ml mlakog mleka i dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati jaja i ostatak mleka. Ubaciti ulje, brašno i so odozgo. Umesiti glatko testo i odmoriti ga 30 minuta pokriveno. Podeliti na dva jednaka dela i jedan manji kao i malu lopticu za kikicu u sredini.
Napraviti loptice pa ih ponovo odmoriti 10 minuta pa od jednog i drugog praviti tanjiriće razvučene i premazivati maslacom i stavljati jednu preko druge. Zadnju ne mazati. Razviti malo oklagijom pa nožem iseći četvrtine, potom osmine, tako da se ne seče do ivice do kraja.
Odvajati svaki list testa i prebacivati preko ivice testa sa malom razmakom kao u videu. Testo drugo iseći trouglove, isto kao prvo, s tim što se seče do kraja i uvijaju se kiflice. Njih ređati u sredinu testa.
Od malog testa isplesti kikicu i uviti oko centra da ostane rupica i tu staviti kuvano jaje. Premazati žumancetom i ostaviti da malo poraste. Peći na 180 stepeni C 50-60 minuta.
Uživajte u raskoši ukusa!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.